RSS

YA ALLAH……


Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu

Ya Allah, jikaku jatuh hati, izinkanlah saya menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu, agar tidak terjatuhku dalam jurang cinta mainan dunia.

Ya Rabbana, jika ku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada hati-Mu.Ya Rabbul Izzati, jikaku rindu, rindukanlah pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu. Ya Allah, jikaku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai ku merindukan syurga-Mu.

Ya Allah, jika ku menikmati cinta kekasih-Mu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.


Ya Allah, jika ku jatuh hati pada kekasih-Mu, jangan biarkan ku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu.

Ya Allah, jika Kau halalkanku merindui kekasih-Mu, jangan biarkanku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-Mu.

Ya Allah Engkau mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta pada-Mu, telah berjumpa pada taat pada-Mu, telah bersatu dalam dakwah pada-MU, telah berpadu dalam membela syariat-Mu. Kukuhkanlah Ya Allah ikatannya. Kekalkanlah cintanya. Tunjukilah jalan-jalannya. Penuhilah hati-hati ini dengan Nur-Mu yang tiada pernah pudar. Lapangkanlah dada-dada kami dengna limpahan keimanan kepada-Mu dan keindahan bertawakal di jalan-Mu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment

Santai-santai...


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com